Πως να φτιάξετε την τέλεια τούρτα από πάνες

Μια τούρτα  από πάνες είναι μια υπέροχη ιδέα για κάθε baby shower, δώρο στο μαιευτήριο ή για βάπτιση! Μπορεί να φαίνονται περίπλοκες, αλλά πιστέψτε μας, είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξετε από όσο νομίζατε.

Τι είναι η τούρτα από πάνες;

Η τούρτα από πάνες (diaper cake) είναι μια δομή που μοιάζει με τούρτα από πάνες και διακοσμημένη με κορδέλες και λουλούδια ή άλλα πράγματα που σχετίζονται με το μωρό, όπως πιπίλες, παπούτσια ή αρκουδάκια. Είναι ένα υπέροχο και δημιουργικό δώρο για το νεογέννητο στο μαιευτήριο, για εκδηλώσεις όπως baby showers και βαπτίσεις, καθώς είναι και διακοσμητικές και πολύ χρήσιμες. Οι τούρτες από πάνες εξελίσσονται και μπορείτε επίσης να φτιάξετε άλλα διασκεδαστικά σχήματα, όπως καροτσάκια ή αυτοκίνητα, αλλά εμείς επιλέξαμε να το κρατήσουμε απλό, με μια παραδοσιακή τούρτα από πάνες τριών επιπέδων.

Τι μέγεθος βρεφικών πανών πρέπει να επιλέξετε για την τούρτα από πάνες;

Γνωρίζατε ότι τους πρώτους 5 μήνες της ζωής του, ένα μωρό μπορεί να αλλάζει 8-12 πάνες την μέρα! Γι’ αυτό μια τούρτα από πάνες είναι πολύ πρακτική. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο λαστιχάκια και κορδέλα για να στερεώσετε τις πάνες, η μέλλουσα μαμά μπορεί εύκολα να τις αφαιρέσει από την τούρτα από πάνες στη συνέχεια και να χρησιμοποιήσει τις πάνες. Τώρα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε βρεφικές πάνες Νο1, αφού φτιάχνετε την τούρτα από πάνες για ένα νεογέννητο και χρησιμοποιούν το Νο1, σωστά; Λοιπόν, άλλοι πιθανότατα είχαν την ίδια σκέψη, οπότε η μέλλουσα μαμά μπορεί να έχει ήδη πολλές βρεφικές πάνες Νο1. Επιπλέον, το μωρό μπορεί να μεγαλώσει πολύ γρήγορα από το Νο1 και Νο2. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε βρεφικές πάνες Νο3 ή Νο4, καθώς τα μεγαλύτερα μεγέθη θα σας διευκολύνουν να τα τυλίγετε.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε μια τούρτα από πάνες;

Bambo-Nature-Diaper-Cake-Blog-2-January2023-1200x630_1024x1024
  • Βρεφικές πάνες  – ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα που θα επιλέξετε για την τούρτα σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε περίπου 40-70 πάνες 
  • Ρολά από χαρτόνι από χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας ή χαρτί περιτυλίγματος 
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ ή κατσαρόλες σε διάφορα μεγέθη 
  • Λαστιχάκια 
  • Ψαλίδι 
  • Κορδέλες 
  • Άλλα διακοσμητικά 
  • Μια βάση – όπως δίσκος, βάση για κέικ ή ίσως μια ξύλινη επιφάνεια, αν θέλετε μια ρουστίκ εμφάνιση 
  • Μερικά ξύλινα σουβλάκια ή πείρους για να στερεώσετε τα στρώματα το ένα πάνω στο άλλο 
  • Εάν έχετε επιλέξει πολύ χοντρή κορδέλα, ίσως χρειαστείτε και ένα πιστόλι κόλλας για να στερεώσετε την κορδέλα

Δείτε πώς να φτιάξετε μια DIY τούρτα από πάνες βήμα-βήμα:

1. Ξεκινήστε τοποθετώντας 4-5 πάνες τακτοποιημένα στη μεγαλύτερη φόρμα σας, επικαλύπτοντάς τες ελαφρώς.

2. Συνεχίστε να προσθέτετε πάνες για να κάνετε το στρώμα πιο σφιχτό.

Bambo-Nature-Diaper-Cake-Blog-3-January2023-1200x630_1024x1024

3. Θα πρέπει να έχετε με ένα κυκλικό κενό στη μέση της στρώσης σας. Τυλίξτε 2-3 πάνες μαζί και βάλτε τες στον κενό χώρο για να τελειώσετε τη στρώση. Κυλήσαμε τις πάνες γύρω από ένα ρολό από χαρτόνι για λίγη πρόσθετη σταθερότητα και πληρότητα.

4. Στερεώστε τις πάνες σας με λαστιχάκια – η φόρμα του κέικ θα σας χαίσει ελεύθερα χέρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαστιχάκια βαρέως τύπου ή πιο λεπτά, απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε αρκετά ώστε να κρατάτε τις πάνες σταθερές μεταξύ τους. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το πρώτο σας στρώμα από τη φόρμα του κέικ.

Bambo-Nature-Diaper-Cake-Blog-4-January2023-1200x630_1024x1024

5. Για τη δεύτερη στρώση, ακολουθήστε ξανά τα βήματα 1-4, χρησιμοποιώντας το επόμενο μικρότερο μέγεθος φόρμας για μέτρηση.

6. Για την τρίτη στρώση, ακολουθήστε ξανά τα βήματα 1-4, χρησιμοποιώντας την μικρότερη φόρμα σας.

7. Τώρα ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε την τούρτα. Εάν οι στρώσεις σας δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους ή αν θέλετε απλώς κάποια πρόσθετη ασφάλεια για τη μεταφορά, μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινα σουβλάκια ανάμεσα στις στρώσεις για να τις κρατήσετε ενωμένες, απλώς φροντίστε να μην χαλάσετε τις πάνες.

Bambo-Nature-Diaper-Cake-Blog-5-January2023-1200x630_1024x1024

8. Για να διακοσμήσετε την τούρτα, δέστε την κορδέλα της επιλογής σας γύρω από κάθε επίπεδο για να κρύψετε τα λαστιχάκια. Εάν έχετε επιλέξει επιπλέον διακοσμητικά, τακτοποιήστε τα πάνω και γύρω από την τούρτα.

Bambo-Nature-Diaper-Cake-Blog-6-January2023-1200x630_1024x1024

9. Τοποθετήστε την έτοιμη τούρτα από πάνες στον δίσκο της επιλογής σας και τελειώσατε!

Bambo-Nature-Diaper-Cake-Blog-1-January2023-1200x630_b48628f5-51b1-441a-bc6d-19ba48ed2d72_1024x1024

Ορίστε! Το τέλειο δώρο για τη μέλλουσα μαμά σε κάθε baby shower ή στο μαιευτήριο. Ψάχνετε και για άλλες υπέροχες ιδέες για δώρα για ένα baby shower; Ρίξτε μια ματιά στην άλλη ανάρτησή μας στο blog με τις 5 Ιδέες δώρων για τη μαμά και το μωρό.